Jättegoda nyttiga muffins med bär med lågt GI.
Jättegoda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och lägre GI.
Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
12 stora muffins
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 1 dl farinsocker
- 0,25-0,75 dl råsocker
- eller farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,25 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 5 dl vetemjöl med fullkorn
- 1,25 dl mjölk
- 100 g smält smör
- eller 1 dl matolja
- 3-5 dl tinade frysta eller färska bär t.ex: blåbär, vinbär, hallon
Gör så här:
Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.
(De blir nog inte riiiktigt lika fina som på bilden... Bilden har jag lånat från: Linneas skafferi. Eller var det kanske Söta saker... Hmmm. Jag ska ha bättre koll nästa gång.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar