onsdag 4 september 2013

Höstmys

Äntligen finns det ett bra alternativ till Ekströms sockerlag med nyponsmak. 
I den vanliga matvaruaffären dessutom. 

Recept: Hemmagjord nyponsoppa, 2-4 portioner

6 dl kallt vatten
0,5 dl Risenta nyponskalmjöl
1 msk potatismjöl
2-3 msk rårörsocker (gärna Fair Trade/Rättvisemärkt)

Gör så här:

Häll vattnet i en kastrull. Blanda de olika mjölsorterna med rårörsocker. Vispa ner blandningen i det kalla vattnet. Koka upp under omrörning. Serveras varm eller kall. Förvaras i kylskåp upp till 4 dagar.

Tips: Jag brukar göra iordning en färdig torr-blandning där jag 4-dubblar ingredienserna, minus vattnet. Förvarar i en tättslutande burk och använder 3 msk färdig blandning till 2,5 dl vatten. 

http://vegankocken.wordpress.com/tag/nyponskalsmjol/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar