söndag 22 september 2013

Söndagslyx

Äppelpaj - Glutenfri

Jätte god! Jätte enkel att laga. 

Äppelpaj med glass. Lagom höst!

Pajdeg 
100g smör
1 1/2 dl socker
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 ägg
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
(1 tsk kardemumma)
100 g gräddfil (soygurth)

Fyllning 
3 små syrlig matlagningsäpplen
1-2 msk råsocker

Sätt ugnen på +175 grader. 
Smält smöret. 
Blanda i de torra ingredienserna, rör till en massa. Knäck i ett ägg och rör ner gräddfilen. Blanda tills det är en deg. Smörj en liten pajform (max 20cm) och bred ut degen så gott det går.

Putsa och klyfta äpplena fint. Tryck in dem i degen riktigt tätt. Strö råsockret över pajen. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått vackert färg och äpplena blivit mjuka. 

(Efter 30 min i +175, fick den stå 20 min i +200, då den var så blöt i mitten.)

Servera med vaniljglass.
Mäktig! Räcker med en liten bit. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar