söndag 27 november 2011

Adventsfika

Nää... Nån julmarknad blev det då rakt inte.
Jädra skitväder!

Jag tog fram baklusten istället och gjorde en mjuk pepparkaka och Leilas saffransskorpor. Bra mycket roligare än att vara ute i spöregnet.

Om du inte provat Leilas saffransskorpor, så kan jag gott råda dig att prova.

De är så otroligt goda och möra... Supergoda.

Förra året gjorde jag dem i parti och minut. De är även perfekta som gå-bort-gåvor.


Leila's saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Bra att skeda ut den då den är väldigt kladdig. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Ha en trevlig adventskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar