måndag 5 november 2012

På väg mot advent...

Första baket med saffran är nu avklarat.

Tyvärr inte så bra som jag önskade.
Eller så bra som det brukar bli. Men det var halvt väntat eftersom jag nu ska baka på glutenfritt mjöl.
Och då kan det ju vara lite trixigt innan jag lärt mig de exakta måtten.

Men när dessa små gudomliga bakverk blir som de ska, är de verkligen himmelskt goda.

Leilas saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Bra att skeda ut den då den är väldigt kladdig. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar