fredag 13 maj 2011

Tips från Anna Skipper

Här kommer en nyttig variant av tårta till dig och alla er som valt att tänka på er hälsa.

Rawfood

Levande föda tårta innebär att den inte är gräddad i ugn utan är helt obakad och full av vitaminer och mineraler och inget onyttigt. Det tar en liten stund att göra men det är värt varenda sekund. Den håller sig dessutom saftig och fin i kylskåpet flera dagar.

Nyttig tårta

Nyttig tårta

Foto T.Engström

Recept Raw food Sommartårta

Levande grädde
3 dl mandel (blötlagda ca: 24 H)
1 msk honung
Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung!
Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter.
Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.

Levande tårtbotten
3 dl fikon
3 dl dadlar
1 dl kokos
Den torkade frukten bör blötläggas över natten. Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos.
Bred ut smeten på ett tårtfat/form.

Levande fyllning
3 st äpplen
2 st bananer
1 krm äkta vanilj
1/2 dl kokos
½ citron
Mosa bananer.
Riv äpplet på den grova sidan av järnet.
Riv citronskalet.
Blanda ihop allt. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal.
Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten.
Spritsa eller bred ut mandelgrädden. Skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.

Färsk frukt och bär för garnering Ex jordgubbar, carambole, kiwi, äpple, blåbär och hallon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar