Gjorde en glutenfri och mejerifri pepparkaksdeg som fick vila sig lite, innan det provbakades. Jättegoda! Stod det i receptet. Äckliga tyckte jag. De fick hamna i soporna.
Leilas saffransskorpr var nästa projekt. Katastrofala!! Glutenfrittmjöl... vilket skit att baka med.
Ja ja, på't igen bara. Nästa gång bakade jag skorporna på hälften mandelmjöl och hälften kokosmjöl (eller hade jag kanske rismjöl..., kommer inte ihåg. Men jag har det uppskrivet!)
Dessa blev helt delikata!! Lite längre och svagare torktid nästa gång, så blir de perfekta.
Mjuk pepparkaka ghord på glutenfrittmjöl och mejerifritt blev också bakad, men den är i frysen. Oprövad. Men, hur äcklig kan den vara? Nej då, den är nog jättebra. Mjuka kakor brukar funka bättre.
Så i veckan blir det lite ljusstakar som får komma på plats, så det är adventigt och mysigt till helgen.
Fina brorsan kom förbi på fika, så vi passade på att ta en sväng med lilla doggen också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar