torsdag 20 februari 2014

Dagens goda överraskning




Recept: Mug Cake Med bär 
1-2 port

1 dl frysta bär
1 msk kokos
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosgrädde
1 stort ägg
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
Lite havssalt
1-2 tsk mörkchoklad (hackad eller pluttar)
 
Vispa ägget fluffigt med salt och vanilj. 
Blanda ner kokos, mandelmjöl, kokosgrädde och oljan. 
Rör till sist ner bären, det går bra att ta dem direkt från frysen.
Häll upp i en större eller 2 mindre muggar som tål micro. 
Kör på full effekt i ca 2-4,5 minuter, beroende på muggens storlek och vilken effekt du har på micron.
Häll på chokladen. Ber ut den när den smält. 
Låt svalna en stund. Servera som den är direkt i muggen.
Suuuper-gott!!!

tisdag 18 februari 2014

Grattis!!!

Idag är det yngsta sonens födelsedag. Hela 17 år har han blivit. Otroligt! Min minsta lilla kille... ❤️





Han är verkligen ingen frukostkille, denna, men med små ❤️-snittar imorse, då gick det ner. 

Jag älskar verkligen frukostar, så för mig är detta svårt att förstå. Undrar hur många mackor han släpat med sig till skolan och på bussar? Och hur många som blev slängda så fort jag inte såg på...?

Jag antar att det är svårt att få i sig när man inte är sugen, men som sagt, för mig är det ett främande språk!

Mina frukostar, när de är som bäst, är stora, goda och fyllda med all världens godsaker. 
När det bara är vardagsfrulle, brukar det bli te, kokta eller skramlade ägg och en filéad apelsin. Guuud så gott. Jag har abstinens efter apelsiner under vintern. Kan äta huuuur många som helst. 

Oj! Jag blev sugen nu med. Bäst jag hämtar en apelsin. :)

lördag 15 februari 2014

Under hösten 2013 tillverkade jag små drakörhängen. Yngsta sonen gillade verkligen dem, så han beställde en lite större drake som ett hänge till sin halskedja. 
Nu är den klar. 
Så nu är det nästa sak på listan som skall göras. 
Det som väntar är en sak till min äldsta son, en till min vän som fyller jämt under året och en sak som min far har beställt. 
Bäst att sätta fart så jag hinner göra den klara under kurstiden. 

Min verkstad i källaren är perfekt att ha, men det är så svårt att gå dit och sätta sig eftersom jag vet att när jag väl är där, då är jag som bortblåst från omvärlden. Inget fel med det, men med mina studier, som kräveren hel del, törs jag inte leka med mina lediga timmar så mycket nu. Det får jag vänta lite med. 





Dagens studier blev lite lättare eftersom min fina vän Therése kom förbi med lite choklad igår, på alla hjärtans dag. Värdefulla vänner. Jag har tur som har dem i mitt liv. ❤️


Det här är en ovanlig syn för oss. Bordet dukat för två. Normalt är vi ju fyra. Plus en eller två flickvänner. Men det är nya tider nu. Jag antar att det bara är att vänja sig... Det kommer ju att bli flera dagar framöver med bara mannen och mig vid bordet. Men ovant är det!

Vi får njuta desto mer när alla samlas till helgen som kommer. Då blir det fullt hus igen.  Det ska bli mysigt. :) Längtar redan efter det. 


Avslutar detta inlägg med en fin bukett tulpaner, som mannen gav mig igår. ❤️❤️❤️

Jag har inte försvunnit från jordens yta...

...men man skulle gott kunna tro det. 

Men så vad har hänt under min tystnad då? Jaa, lite av varje faktiskt. 

Vi hade en julgodisrensning efter 70- års festen. Min absoluta favorit är denna lilla chokladknöp. Det är jordnötssmör som jag skedat upp på en skärbräda, stoppat in i frysen och sedan doppat i smält choklad som jag dekorerat lite. Helt sjukt enkelt godis, men så otroligt gott om man gillar och kan äta jordnötter. 



Jag har hunnit njuta av en del lång-frukostar. De förgyller vardagen och helgerna, när jag väl lyckas få till dem. 


Äldsta sonen har ryckt in i lumpen. Eller GMU som de kallar det nu för tiden. (Grund-militär-utbildning, vilket är en tre månader lång förberedande utbildning inför det eventuella valet/steget till anställning inom försvaret). Här hjälper jag till att sy fast märkena (som säkert har nåt speciellt namn på sig) på uniformerna. Höjdpunkterna för familjen är när han smsar eller lyckas ringa hem. 
Vi är ju inte vana att han inte är här hela tiden, så det är väldigt tomt i källaren när han inte är hemma. Så vid minsta lilla kontakt blir vi så glada. ❤️
Han har haft några hårda slitsamma inledningsdagar, men nu verkar det lugnat sig lite. Eller så är det för att de själva hunnit acklimatiserat sig till det nya militärlivet. Han låter betydligt piggare och gladare nu. Så det känns bra. 


Jag följer Izabella Scourupco på det sociala mediet Instagram, (det är ett sätt att dela med sig av små inblickar i ens vardagsliv, med hjälp av bilder). Hon, Izabella, lade ut den här bilden, överdådigt när det gäller att handla i USA. Men det jag verkligen gillar är den gigantiska popcorns-påsen! Jag älskar verkligen popcorn, men det där är i värsta laget! Till och med för mig...