tisdag 8 mars 2011

Resultatet...?

Det blev bra. Jag får jobba kvar!
Vilken tur... för familjen alltså. :)

Recept:
Pajskal (på ett ungefär)
100 g smör
3-4 dl grovt dinkelmjöl (eller till önskad konsistens)

Kör ihop det med elvispen.
Om det inte vill bli degigt, ha i en skvätt vatten.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.

Innehållet
400 g lax
400 g spenat (jag använde fryst, tinad)
1 lök

Äggstanning
3 ägg
1,5 dl sojagrädde
1,5 dl rismjölk
salt och svartpeppar.
(Det går självklart lika bra med vanlig mjölk, 3 dl)

Fördela och varva lax, spenat och lök.
Salta i mellan.
När allt är i formen vispa ihop äggstanningen och häll över.
Grädda pajen i 200 grader, längst ner i 45 minuter eller tills äggstanningen har stannat helt.

Klart, färdigt!
Ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar