söndag 16 januari 2011

Bärmuffins med lågt GI

Jättegoda nyttiga muffins med bär med lågt GI.

Jättegoda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och lägre GI. 
Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
12 stora muffins

Ingredienser:

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter. 


(De blir nog inte riiiktigt lika fina som på bilden... Bilden har jag lånat från: Linneas skafferi. Eller var det kanske Söta saker... Hmmm. Jag ska ha bättre koll nästa gång.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar