lördag 8 januari 2011

Mmmm......

Nordamerika användes choklad för medicinska syften från och med 1500-talet till 17- och 1800-talet. I dryckform troddes den bota sjuka och blevhomeopatiskt förordnad för att förebygga sjukdom. Detta användningsområde har idag återfått viss popularitet i form av mörk choklad som ska motverka hjärtsjukdomar. Nordisk familjebokmenar författaren att man för medicinska ändamål blandade kakaomassa med ämnen somhemoglobinnärsalt och ricinolja.

En studie från Harvard University visar att moderat konsumtion av choklad förlänger livet. Samma studie visade att dödligheten för de som förtärde choklad mer än tre gånger i veckan var högre, men som högst var dödligheten för de som aldrig åt choklad. Choklad innehåller mycket koppar vilket är bra för kroppen. Kakao och choklad innehåller många mineraler, såsom magnesium och järn. Choklad är även en energikälla, på grund av dessantioxidanter och fenoler. Det har utnyttjats av soldater under krig i form av militärchoklad, som delas ut till alla militärer i USA som en katastrofranson såväl som moralhöjare. 40 gram choklad innehåller lika mycket fenoler som ett glas rött vin. Antioxidanterna har bevisats motverka risken för cancer eller hjärtsjukdomar.

(Källa: Wikipedia)

Så ät och njut mina vänner!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar